Суд скасував націоналізацію ПриватБанку. Чи варто панікувати?

Читать на русском
Андрій Бліновекономічний і фінансовий експерт

Слід чітко зрозуміти, що рішення Окружного адміністративного суду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку – лише рішення першої інстанції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив економічний експерт Андрій Блінов.

«Якби ми не ставилися до рішення першої інстанції, однак головне тут те, що воно нічого не означає безпосередньо для фінансової структури. Ніхто нічого масово не забирає й не має. В кожному разі, подаватиметься апеляція, розгляд позовів у судах триватиме дуже довго. На сьогодні перспектив ця справа не має», – зазначив Блінов.

За його словами, причин для паніки в клієнтів і вкладників немає. За його словами, ситуація з ПриватБанком – це певний інформаційний шум як прийом передвиборчої кампанії. Вже незабаром це питання буде неактуальним.

Чи забирати гроші з ПриватБанку та як довго триватиме судова тяганина за фінустановуРішення суду щодо ПриватБанку не перше й не останнє. Проте банк усе ще державний, і судова тяганина за нього може тривати роками.

Навіть на тлі цього інформаційного шуму малоймовірні апокаліптичні сценарії з курсом та ситуацією в банку, констатував він.

«Ефект від цього інформаційного шуму дуже скоро зникне. Вже за кілька днів, а, можливо, й наступного дня після дебатів мало хто згадуватиме про банк. Більше цікавитиме нова історія. В нас дуже швидко все змінюється», – підкреслив експерт.

Жодних черг до банкоматів, ажіотажу через те, що масово виводитимуть кошти, забиратимуть вкладення, немає й не буде. Тим більше РНБО рекомендував банку максимально поповнювати всі банкомати, уточнив він.

«Проблем із лімітами немає, ніхто нічого не запроваджує в цьому сенсі. Немає приводів для паніки», – резюмував Андрій Блінов.

Детальніше про те, чи забирати гроші з ПриватБанку та як довго триватиме судова тяганина за фінустанову, – тут.

Нагадаємо, Зеленський запевнив що в разі обрання на посаду президента забезпечить стабільну роботу державного ПриватБанку, й не збирається його нікому передавати.

«Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: