У РНБО відреагували на заяву Крючкова

Читать на русском
У рішенні РНБО немає доручень Мінпаливенерго проводити будь-які конкурси, оскільки це не є його компетенцією.

У Раді національної безпеки і оборони України прокоментували судове засідання щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу, екс-голові правління холдингової компанії енергомережі Дмитру Крючкову, під час якого він зробив низку заяв, в тому числі з приводу секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті РНБО в середу, 17 квітня.

Зокрема, Крючков в суді заявив, що в кінці 2014 року президент Петро Порошенко зібрав засідання РНБО для розгляду питання про скорочення споживання електроенергії через конфлікт в Криму. За підсумками засідання Турчинов нібито доручив Міненерго провести конкурс з добору компаній для імпорту електроенергії.

Заява РНБО спростовує слова Дмитра Крючкова, який сказав неправду. Стверджується, що 4 листопада 2014 року дійсно було засідання, за підсумками якого було ухвалено рішення Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року. Але в рішенні немає доручень Мінпаливенерго проводити будь-які конкурси, оскільки це не є компетенцією РНБО України.

«Крім цього, на момент проведення цього засідання РНБО Олександр Турчинов обіймав посаду голови Верховної Ради України, а не секретаря РНБО України, як стверджує Крючков, і, відповідно, не міг підписувати ні рішення РНБО України, ні будь-які доручення, які могли бути наслідком цього рішення. Секретарем РНБО України Олександр Турчинов почав працювати з 15 січня 2015 після складення депутатського мандата», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 квітня Дмитро Крючков був екстрадований з Німеччини. Правоохоронці затримали його в міжнародному аеропорту Бориспіль.

У середу, 17 квітня, Солом'янський районний суд міста Києва заарештував Крючова із заставою 7,11 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: