Російські паспорти на Донбасі матимуть обмежені можливості

Читать на русском
Російські паспорти, видані жителям окупованого Донбасу, будуть дійсні лише на території Ростовської області РФ.

Російські паспорти, видані жителям окупованого Донбасу, будуть дійсні лише на території Ростовської області РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію української розвідки.

Російські паспорти на Донбасі: чи потрібно за це позбавляти пенсійМіністр у справах ветеранів Ірина Фріз заявила, що Україна може скасувати видачу пенсій тим жителям Донбасу, які отримають паспорти РФ.

За його словами, серед жителів окупованого Донбасу росте невдоволення особливостями надання російського громадянства. Зокрема, обурення нібито викликає те, що оформлений паспорт для більшості буде мати позначку про «обмежені можливості» та буде дійсний лише на території Ростовської області.

«При цьому керівництво так званих «республіканських силових структур» почало проведення заходів по виявленню осіб, які висловлюють невдоволення особливостями отримання паспортів РФ для проведення з ними відповідної профілактичної роботи», - додав Гуцуляк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може позбавити пенсій жителів Донбасу з російськими паспортами.

Минулого тижня стало відомо, що Кабінет міністрів України також готує персональні санкції за видачу російських паспортів на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: