Підозрюваному екс-депутату обмежили терміни ознайомлення зі справою

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупціонерів у обмеженні термінів ознайомлення екс-депутату зі слідством Національного бюро.
Юрій Лебединфото: «Слово і Діло»

Суд до 20 червня обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро колишньому депутату Полтавської обласної ради Юрію Лебедину, якого підозрюють у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 17 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта за результатами розгляду відповідного клопотання НАБУ погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 18 березня Лебедину та його адвокату повідомлено про завершення досудового слідства і відкритий доступ до матеріалів розслідування. Так, за словами слідства, з 22 березня сторона захисту почала знайомитися з матеріалами слідства, які складаються з 45 томів. Станом на 17 квітня особисто екс-депутат ознайомився лише з 3 томами слідства. В зв'язку з цим, детектив вважає, що Лебедин свідомо затягує цю процедуру.

Сам екс-депутат вказував, що у зв'язку з фізичними особливостями його організму, зокрема неможливістю тривалий час працювати із носіями інформації, він не може ознайомлюватися та опрацювати більш ніж 40 аркушів документів на день. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили Лебедину про підозру. Пізніше суд визначив йому запобіжним заходом заставу. Також правоохоронці розповіли деталі справи екс-депутата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: