Суд визначив заставу підозрюваному НАБУ екс-депутату з Полтави

Читать на русском
Столичний райсуд обрав колишньому члену Полтавської облради запобіжний захід у вигляді застави у справі про брехню в декларації.
Юрій Лебедин

Суд визначив заставу в 38 420 гривень колишньому депутату Полтавської обласної ради Юрію Лебедину, якому повідомили про підозру в недостовірному декларуванні.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду клопотання НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Також на Лебедина поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, екс-депутат Полтавської облради не вказав у декларації за 2016 рік корпоративні права в 16 компаніях загальною вартістю 22,55 млн грн. Лебедин також забув вказати, що є бенефіціаром іще в 20 компаніях, статутний капітал яких становить 91,8 млн грн.

Крім того, він забув задекларувати дохід у 42,65 млн грн, який отримав у вигляді фінансової поворотної допомоги. Детектив зазначив, що Лебедин уклав із двома компаніями договір про надання поворотної фінансової допомоги на загальну суму 140 млн грн. На виконання зазначених договорів у 2016 році Лебедину перевели на рахунок у Райффайзен Банку Аваль зазначені вище 42,65 млн грн, а в 2017 році на рахунок в іншому банку – ще 4,1 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ перевірило рахунки Лебедина в Сбєрбанку. Також детективи вивчали дії екс-депутата Полтавської облради на сайті НАЗК. Раніше САП відкрила справу щодо Лебедина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: