НАБУ отримало доступ до рахунку фірми депутата Полтавської облради

Читать на русском
В Антикорупційному бюро докладно вивчать руху коштів на рахунку однієї з приватних компаній депутата Полтавської облради.
Юрій Лебедин

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Полтавської обласної ради Юрієм Лебединим детективи НАБУ отримали доступ до банківського рахунку ТОВ «Чиста криниця».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в рішенні, слідство встановило, що депутат Полтавської облради не вказав у декларації за 2016 рік корпоративні права в 16 компаніях загальною вартістю 22,55 млн грн. Лебедин також забув вказати, що є бенефіціаром іще в 20 компаніях, статутний капітал яких становить 91,8 млн грн.

Крім того, він забув задекларувати дохід у 42,65 млн грн, який отримав у вигляді фінансової поворотної допомоги. Детектив зазначив, що Лебедин уклав із двома компаніями договір про надання поворотної фінансової допомоги на загальну суму 140 млн грн. На виконання зазначених договорів у 2016 році Лебедину перевели на рахунок у Райффайзен Банку Аваль зазначені вище 42,65 млн грн, а в 2017 році на рахунок в іншому банку – ще 4,1 млн грн.

Одна з таких компаній, яка повернула кошти депутату Полтавської облради, ТОВ «Чиста криниця». Детективи встановили, що «Чиста криниця» має рахунок у Промінвестбанку. В Бюро просили надати доступ до інформації щодо цього рахунку, в тому числі до виписок про рух коштів. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до рахунку депутата Полтавської облради.

Раніше Бюро отримало доступ до документів ще чотирьох компаній Лебедина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: