НАБУ перевірить дії депутата Полтавської облради на сайті НАЗК

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть детально вивчити дії політика з Полтави під час подачі документів на сайт НАЗК.

У рамках розслідування кримінального провадження про декларування недостовірної інформації депутатом Полтавської обласної ради Юрієм Лебединим детективи НАБУ вивчать усі його дії на сайті Єдиного реєстру електронних декларацій.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Лебедин не вніс до електронної декларації низку компаній, в яких він має частку або є бенефіціарним власником. Також депутат не зазначив отримання коштів у вигляді доходу від деяких фірм.

Детектив зазначив, що до Національного агентства з питань запобігання корупції 14 березня був надісланий запит про отримання інформації про дії Лебедина на сайті Єдиного державного реєстру декларацій в період часу з 28 квітня 2017 року. У НАЗК відповіли, що необхідну інформацію можуть надати лише за рішенням суду.

У зв'язку з цим у НАБУ просили суд надати доступ до інформації НАЗК про дії депутата Полтавської облради на сайті реєстру декларацій з 2017 року із зазначенням дати, часу, IP-адреси й тривалості сесій. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до рахунку фірми депутата Полтавської облради.

Раніше Бюро отримало доступ до документів ще двох компаній Лебедина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: