У САП і НАБУ розповіли деталі справи екс-депутата Лебедина

Читать на русском
Колишній член Полтавської облради в своїй декларації не вказав більше 14 мільйонів гривень на банківських рахунках.
Юрій Лебединфото: «Слово і Діло»

Колишній депутат Полтавської обласної ради Юрій Лебедин в електронній декларації за 2016 рік не вказав позичених понад 126 мільйонів гривень.

Про це йдеться в мотивувальній частині ухвали, якою йому обрали запобіжний захід у вигляді застави, повідомляє «Слово і Діло».

Також Лебедин не відобразив в е-декларації 14,05 млн грн, які він зберігав на банківських рахунках. Крім того, політик не вказав корпоративні права в 14 фірмах (ТОВ «НС Богданівська», ТОВ «НС Крутобалчанская», ТОВ «НС Богданівська-Агро», ТОВ «НС Драбінівская», ТОВ «Востокстройгаз», ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» , ПП «Санжари-Агросвіт Плюс», ТОВ «Сократ», ТОВ «Промінь», ТОВ «Промбудконсалтінг», ТОВ «Українська вовняна компанія», Харківський електроапаратний завод, ТОВ «Українсько-російське спільне підприємство «Студбуд»і ТОВ «Спецкран»). Ще Лебедин «забув» про 20 компаній, де він був кінцевим бенефіціаром, а саме: «НС Богданівська», «НС Крутобалчанская», «НС Богданівська-Агро», «НС Драбінівская», «Востокстройгаз», «Елеватор «Чиста криниця», ПП «Санжари-Агросвіт Плюс», «Сократ», «Промінь», «Спецкран», Новосанжарський комбікормовий завод, «Агропрод-Сервіс», «Фармко», «НС Фармко», «Селещинський елеватор», приватна агрофірма «Колос» , ТОВ «Агро-Фарм» і дочірнє підприємство «Допомога».

Нагадаємо, НАБУ повідомило Лебедину про підозру в недостовірному декларуванні. Пізніше суд визначив йому заставу. Раніше НАБУ перевіряло рахунки екс-депутата Полтавської облради в Сбербанку. Також детективи вивчали дії Лебедина на сайті НАЗК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: