НАБУ перевірить рахунки екс-депутата Полтавської облради в Сбербанку

Читать на русском
У Національному бюро вирішили перевірити банківські рахунки колишнього члена Полтавської облради, який добровільно склав повноваження.

Детективи Національного антикорупційного бюро вивчать рух коштів на рахунку в Сбербанку колишнього депутата Полтавської обласної ради Юрія Лебедина, який фігурує в справі про можливе декларування недостовірної інформації.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, екс-депутат Полтавської облради не вказав у декларації за 2016 рік корпоративні права в 16 компаніях загальною вартістю 22,55 млн грн. Лебедин також забув вказати, що є бенефіціаром іще в 20 компаніях, статутний капітал яких становить 91,8 млн грн.

Крім того, він забув задекларувати дохід у 42,65 млн грн, який отримав у вигляді фінансової поворотної допомоги. Детектив зазначив, що Лебедин уклав із двома компаніями договір про надання поворотної фінансової допомоги на загальну суму 140 млн грн. На виконання зазначених договорів у 2016 році Лебедину перевели на рахунок у Райффайзен Банку Аваль зазначені вище 42,65 млн грн, а в 2017 році на рахунок в іншому банку – ще 4,1 млн грн.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації на рахунку екс-депутата в Сбербанку, в тому числі до виписки про рух коштів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ перевірить дії екс-депутата Полтавської облради на сайті НАЗК. Раніше детективи отримали доступ до рахунку фірми Лебедина. Також Бюро отримало доступ до документів ще двох його компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: