Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою «Чернігівнафтогазгеології»

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного детектива про обмеження строків ознайомлення за справою підрозділу НАК Надра України.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд до 18 травня обмежив колишньому директору дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» Григорію Булаві терміни ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро про нанесення збитків.

Таке рішення 25 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 22 листопада 2018 року НАБУ завершило слідству в кримінальному провадженні щодо завдання майже 2,2 млн грн збитків підприємству «Чернігівнафтогазгеологія».

За версією слідства, «Чернігівнафтогазгеологія» в липні 2016 року передало в оренду 248 бурильних труб вартістю майже 2,2 млн грн приватній компанії, яка одразу надала їх у суборенду іншій, пов'язаній із нею, структурі. Остання мала повернути це обладнання у вересні 2016 року, але фактично цього не зробила. Хоча за паперами виглядало так, що бурильні труби ніби повернуто.

Надалі, на думку слідства, аби приховати факт відсутності цих труб, працівники Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції «Чернігівнафтогазгеології» склали підроблені документи про відбракування та переведення бурильного обладнання у брухт чорних металів.

Детектив вказував, що лише адвокат Булави ознайомився з усіма матеріалами справи, а сам підозрюваний не надав конкретної інформації про процедуру ознайомлення. У зв'язку з цим НАБУ просить обмежити йому терміни. Вивчивши матеріали, суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи розкрадань у «Миколаївоблтеплоенерго». Також детективи завершили слідство в «справі Дубневича».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: