НАБУ завершило розслідувати справу судді Апеляційного суду

Читать на русском
В Національному бюро відкрити матеріали справи підозрюваному судді з Черкаської області та його захиснику.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершило досудове розслідування за підозрою судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка в зловживанні впливом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«21 лютого судді Апеляційного суду Черкаської області, викритому на отриманні 30 тис. грн неправомірної вигоди, повідомлено про завершення досудового розслідування стосовно нього. Стороні захисту відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, Пономаренко у серпні 2018 року отримав кошти від місцевого мешкaнця для впливу на суддів одного з районних судів Черкаської області, аби ті ухвалили позитивні рішення в адміністративних справах в інтересах цієї особи. Суддю викрили поблизу місця проживання одразу після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування справи судді Пономаренка. Також суд призначив експертизу «міченого хабара» в цій справі. Раніше суддя заарештував «хабар» в справі Пономаренка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: