Два роки безвізу з ЄС: українці здійснили понад 33 мільйони поїздок

Читать на русском
За два роки дії безвізового режиму України з Європейським Союзом українці здійснили понад 33 мільйони поїздок у країни ЄС і Шенгенської зони.

За два роки дії безвізового режиму України з Європейським Союзом українці здійснили понад 33 мільйони поїздок у країни ЄС і Шенгенської зони.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє представництво України при ЄС на своїй сторінці у Facebook.

Мінгареллі заявив, що загрози безвізу немаєГолова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі констатував відсутність підстав для скасування безвізового режиму для українців і озвучив очікування від подальших дій влади.

«Громадяни України здійснили понад 33 мільйони поїздок в країни ЄС і Шенгенської зони. В тому числі, перевагами «безвізу» скористалися понад 2 мільйони українських громадян», - йдеться в повідомленні.

Безвіз успішно працює, зазначили в українській дипломатичній місії при ЄС.

«З кожною поїздкою українські громадяни везуть додому нові знання і контакти, які допомагають державі робити процеси євроінтеграції незворотними», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 травня 2017 року Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про скасування віз для короткострокових поїздок для громадян України під час відвідування 30-ти країн ЄС і Шенгенської зони. Рівно через місяць, 11 червня, безвіз запрацював.

Як повідомлялося, Україна піднялася на 25-е місце у світовому рейтингу впливовості паспортів. Українці можуть відвідати без візи 132 країни: 91 без візи взагалі і 41 - з візою після прибуття в країну. Водночас віза буде потрібна українським громадянам для поїздки в 66 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: