МЗС: Україна домовляється про безвіз із 22 країнами

Читать на русском
Україна веде переговори про спрощення візового режиму або введенні безвіза з 22 країнами, а вже 86 країн українці можуть їздити без віз.

Україна веде переговори про спрощення візового режиму або запровадження безвізу з 22 країнами.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на прес-конференції у Києві, передає «Європейська правда».

Стало відомо, скільки українців користуються безвізовим режимомБезвізовими поїздками до країн Євросоюзу користуються від 9 до 12 тисяч українців на добу. В червні зафіксована 221 тисяча поїздок за безвізом, що в 2,3 раза більше, ніж за перший місяць безвізу.

«Сьогодні абсолютно спокійно громадяни України без віз можуть їздити до 86 країн світу, з них до 34 потрібен біомeтричний паспорт. 112 держав, ми їх ділимо, де 54 - спрощений в'їзд, це частковий безвіз - або електронна віза, або віза по прибуттю. До ще 58 держав потрібно отримувати візу в дипломатичних або консульських установах», - сказав Клімкін.

«Станом на сьогодні ми ведемо переговори про спрощення візового режиму або запровадження безвізу з 22 країнами. Найближчим часом почнуться переговори зі ще кількома країнами», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, ЄС вимагає від України негайних дій у сфері боротьби з корупцією та нелегальною міграцією в контексті механізму призупинення безвізових режимів.

Раніше з'ясувалося, куди найчастіше їдуть українці по безвізу.

Також український паспорт поліпшив позиції в світовому рейтингу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: