З'ясувалося, куди найчастіше їдуть українці за безвізом

Читать на русском
Громадяни України все «сміливіше» користуються перевагами безвіза, особливо з точки зору закінчення терміну дії раніше виданих віз.

Громадяни України найчастіше перетинають кордон в рамках безвізового режиму через пункти пропуску з Польщею.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України, передає Слово і Діло.

За їхніми даними, найбільш активний рух українців за безвізовим режимом відзначається в пунктах пропуску на кордоні з Польщею (694 тис. перетинів), а також для повітряного сполучення (674 тис. Перетинів).

Крім того, за даними прикордонників, активними залишаються угорська (248 тис. перетинів), румунська (236 тис.) та словацька (142 тис.) ділянки кордону.

Також у відомстві зазначили, що громадяни України все «сміливіше» користуються перевагами безвіза, особливо з точки зору закінчення терміну дії раніше виданих віз. Зокрема, якщо в грудні 2017 року були не зафіксовані 36 тисяч поїздок українців за безвізу, то в грудні 2018 року їхня кількість становила 152 тисячі, повідомили в ДПСУ.

«При цьому якщо перший мільйон українців перетнули кордони з країнами ЄС по безвізу майже за 13 місяців, то другий мільйон наших співвітчизників здійснили свої подорож протягом 5 місяців», - додали в Держприкордонслужбі.

З'ясувалося, скільки українців скористалися безвізовим режимом із ЄСНаразі Україна має безвізовий режим з понад ста країнами світу. Безвізовим режимом з Євросоюзом скористалися 2 млн українців.

Раніше, президент заявив, що безвізовим режимом з Євросоюзом скористалися 2 млн українців.

В кінці минулого року, Єврокомісія прийняла звіт про безвізовий режим з Україною з вимогою посилити боротьбу з корупцією і вжити заходів для зниження нерегулярної міграції.

Нагадаємо, безвізовий режим з ЄС вступив в силу з 11 червня 2017 року. За перший рік з 20 мільйонів поїздок українців до ЄС, 555 тисяч з них було по безвізу. При цьому 40 тисячам українців відмовили у в'їзді в Шенгенську зону.

7 вересня 2017 Петро Порошенко пообіцяв ветувати ініціативи, які ставлять під загрозу безвізовий режим з ЄС.

До яких країн українці можуть подорожувати без віз - на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: