Україна поліпшила позиції в рейтингу паспортів

Читать на русском
Перше місце в Індексі розділили Японія, Сінгапур і Південна Корея, а в кінці рейтингу розташувалися Ірак і Афганістан.

За три місяці 2019 року Україна піднялася в рейтингу паспортів світу з 41-го на 40-е місце зі 128 країн.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані оновленого Індексу паспортів, складеного компанією Henley&Partners.

Опубліковано новий рейтинг світових паспортівУкраїнський паспорт зайняв 28 позицію в щорічному рейтингу Passport Index, який порівнює офіційні державні документи за принципом доступу їх громадян в інші країни.

Згідно з оновленим рейтингом, 40-й рядок з Україною ділять Нікарагуа і Тувалу. На 39-му місці розташувалося Вануату зі 129 безвізовими країнами.

При цьому перше місце в Індексі розділили Японія, Сінгапур і Південна Корея. Громадяни цих країн можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 189 держав. Німеччина втратила безвізовий доступ в Узбекистан і посіла 2-е місце з показником 188 країн. Третє місце розділили між собою відразу п'ять країн: Данія, Фінляндія, Франція, Італія і Швеція - зі 187 безвізовими країнами.

Великобританія і США все більше віддаляються від першого місця, яке вони мали у 2015 році. Так, Великобританія зараз знаходиться на 5-му місці (185 країн без візи), США - на 6-му (184 країни).

У той же час паспорти країн, у яких діють програми отримання громадянства через інвестиції, займають високі позиції. Мальта за три місяці піднялася з 9-го на 8-й рядок рейтингу. Вона випереджає Австралію, Ісландію і Нову Зеландію.

Результати Кіпру не змінилися: 16-е місце і 173 країни без візи. Чорногорія, яка планує запустити свою інвестиційну програму в найближчі місяці, піднялася на 19 рядків з 2009 року і зараз посідає 43-е місце з показником 124 країни.

А ось на останньому (104-му) місці рейтингу опинилися неспокійні Ірак і Афганістан - у них всього по 30 безвізових країн.

Нагадаємо, за 2018 рік Україна отримала безвізовий доступ у 14 країн, піднявшись на три позиції у світовому рейтингу паспортів.

Індекс паспортів компанії Henley&Partners представляє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: