Суд відмовився розглядати позов щодо «мовного» закону

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову до спікера Верховної Ради Андрія Парубія про заборону підписувати закон Про забезпечення функціонування української мови як державної.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні заяви громадської організації до спікера Верховної ради України Андрія Парубія про заборону підписувати «мовний закон» («Про забезпечення функціонування української мови як державної»).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Парубій розповів, коли підпише «мовний» законПарубій підпише законопроект Про функціонування української мови як державної наступного пленарного вівторка, 14 травня.

Зокрема, суд вважає, що заявник не довів протиправність дій спікера парламенту Андрія Парубія у зв’язку ненаданням жодного доказу на підтвердження такої обставини.

«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», ухвалив відмовити у її задоволенні», - зазначається у повідомленні.

Так, суд дійшов висновку про необґрунтованість заяви та про відсутність підстав для задоволення, оскільки вона не містила обґрунтування та доказів (наприклад, статут), що подана заява та позов, який має намір подати заявник, стосуються мети (цілей), з якою створено громадську організацію «Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної», що зазначена позивачем. При цьому у заяві про забезпечення позову зазначено, що права громадської організації та її членів порушено діями Парубія.

Нагадаємо, 10 травня громадська організація Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної звернулася до суду з проханням заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати і публікувати мовний закон.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Рішення підтримали 278 народних депутатів.

За публічну образу української мови вводиться кримінальна відповідальність - позбавлення волі до трьох років, як за публічну наругу над прапором, гербом або гімном України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: