Порошенко заявив, що підпише «мовний закон»

Читать на русском
Чинний президент України Петро Порошенко заявив, що підпише ухвалений парламентом мовний закон - Про функціонування української мови як державної.

Чинний президент України Петро Порошенко заявив, що підпише ухвалений парламентом «мовний закон» - «Про функціонування української мови як державної».

Про це Порошенко заявив під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт глави держави.

У мережі обговорюють ухвалений «мовний» законНародні депутати схвалили закон про українську мову. Розбираємося, що це думають у соціальних мережах.

Він зазначив, що «цей закон про те, що ми маємо захистити нашу мову».

«Закон про українську мову – це не означає, що ми хочемо «притиснути» будь-яку іншу мову. Це точно не так. Цей закон про те, що ми маємо захистити нашу мову. Бо ніде в світі, крім України, її не захистять», - зазначив Порошенко.

Зазначимо, Порошенко заявляв, що підпише «мовний закон», коли документ надійде з Верховної ради. За словами Порошенка, робота над «мовним законом» тривала кілька років, і за цей час «з нього прибрали і каральні інспекції та структури, які б могли тиснути на бізнес».

У свою чергу, голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що підпише «мовний закон» - законопроект «Про функціонування української мови як державної» наступного пленарного вівторка, 14 травня.

У четвер, 25 квітня, Верховна рада в другому читанні ухвалила «мовний закон». Закон регулює застосування української мови в діяльності органів державної влади, а також у публічних сферах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: