У Раді відповіли на позов про скасування «мовного» закону

Читать на русском
Андрій Парубій прокоментував позов про заборону підписувати мовний закон і назвав його спробою проросійського реваншу.

Голова Верховної ради Андрій Парубій назвав позов про заборону підписувати «мовний закон» спробою проросійського реваншу.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Парубій розповів, коли підпише «мовний» законПарубій підпише законопроект Про функціонування української мови як державної наступного пленарного вівторка, 14 травня.

«Сьогодні в засобах масової інформації з'явилася дуже тривожна новина, що якийсь самоназваний інститут звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою заборонити мені підписувати закон про функціонування української мови як державної. На моє переконання, це цинічна спроба проросійського реваншу», - написав він.

За його словами, «проросійська п'ята колона зробила замах на закон, який українці чекали століттями».

Парубій вважає, що «вони (заявники. - ред.) сподіваються, що суддя ухвалить рішення про заборону вчиняти будь-які дії, згідно із законом про функціонування української мови як державної, поки питання не буде розглянуте по суті».

Він зазначив, що у вівторок, 14 травня, на голосування Верховної ради України будуть поставлені і провалені постанови про скасування голосування за закон про мову.

«Я переконаний, що український суддя українського суду, усвідомлюючи свою високу відповідальність, не дозволить зірвати підписання закону про мову. Адже він усвідомлює відповідальність перед законом, українським народом і українською історією», - написав Парубій.

Окрім того, Парубій пообіцяв не дозволити «зірвати підписання закону про функціонування української мови». За будь-яких умов на наступному тижні закон буде підписаний і набуде чинності, сказав Парубій.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №5670-д Про забезпечення функціонування української мови як державної. Документ набрав 278 голосів.

Чинний президент України Петро Порошенко поставив прийняття мовного закону Радою в один ряд з отриманням автокефалії ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: