Угорщина розкритикувала закон про мову й покладає надії на Зеленського

Читать на русском
Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову.

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на портал Hirado.

У мережі обговорюють ухвалений «мовний» законНародні депутати схвалили закон про українську мову. Розбираємося, що це думають у соціальних мережах.

Сіярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини й відображає бачення президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, просував антиугорську політику.

«Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка» - сказав Сіярто.

«Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю президентом», - заявив міністр.

За його словами, перші заяви обраного українського президента дають привід для надії.

«Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною, і результати останніх президентських виборів в Україні дають нам деяку надію», - сказав Петер Сіярто.

Нагадаємо, закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який сьогодні ухвалила Верховна рада, містить рекомендації Венеційської комісії щодо врахування інтересів національних меншин відповідно до міжнародних зобов’язань України.

Як відомо, Угорщина також незадоволена ухваленим законом про освіту й звинуватила Україну в недотриманні прав меншин та оголосила про блокаду європейських та євроатлантичних прагнень України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: