Парубій розповів, коли підпише «мовний» закон

Читать на русском
Парубій підпише законопроект Про функціонування української мови як державної наступного пленарного вівторка, 14 травня.

Голова Верховної ради Андрій Парубій підпише «мовний» закон – законопроект «Про функціонування української мови як державної» наступного пленарного вівторка, 14 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Порошенко звернувся до російськомовних громадян із приводу закону про мову – відеоПорошенко зазначив, що ухвалення закону свідомо винесли за рамки виборчої кампанії і пообіцяв підписати його, як тільки він до нього надійде.

За його словами, в парламенті зареєстрували вже 4 постанови щодо скасування ухваленого в четвер закону про державну мову. Своєю чергою перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що 26 квітня Рада не розглядатиме постанови про скасування «мовного» закону.

«На наступному пленарному засіданні ми невідкладно розглянемо всі ці постанови. Наступного пленарного вівторка ми поставимо постанови на розгляд. Ми їх відразу ж скасуємо. На той момент уже буде повністю підготовлений закон апаратом. Уже будуть усі правки зведені. Невідкладно я підпишу закон про мову, невідкладно президент Петро Порошенко підпише закон», – заявив Парубій.

За його словами, немає жодного ризику скасування ухваленого закону «Про функціонування української мови як державної».

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підпише «мовний» закон, коли документ надійде з Верховної ради. За словами Порошенка, робота над «мовним» законом тривала кілька років, і за цей час «з нього прибрали каральні інспекції та структури, які б могли тиснути на бізнес».

Раніше майбутній президент України Володимир Зеленський пообіцяв проаналізувати «мовний» закон після інавгурації. Він уточнив, що має намір переконатися в дотриманні конституційних прав та інтересів усіх громадян України в цьому законі.

У четвер, 25 квітня, Верховна рада в другому читанні ухвалила «мовний» закон. Закон регулює застосування української мови в діяльності органів державної влади, а також у публічних сферах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: