Порошенко звернувся до російськомовних громадян із приводу закону про мову – відео

Читать на русском
Порошенко зазначив, що ухвалення закону свідомо винесли за рамки виборчої кампанії і пообіцяв підписати його, як тільки він до нього надійде.

Президент Петро Порошенко подякував російськомовним громадянам за те, що із розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови та пообіцяв поважати права людей, які розмовляють російською чи іншими мовами.

Про це йдеться в його зверненні у Facebook в четвер, 25 квітня, пише «Слово і Діло».

За його словами, за п'ять років Україні вдалося вийти з передінфарктного стану і зробити дуже багато. Президент зазначив, що зараз на українській мові говорить якісний інформаційний продукт: кіно, книга, радіо і телебачення, і після тотальної русифікації, слід завершити розквіт української мови.

«Повага до прав людей, які розмовляють російською та іншими мовами, це також важливо. Це європейська практика, якої ми неухильно дотримуємося й будемо дотримуватися. І люди досить швидко переконаються, що новий закон на це право жодним чином не зазіхає», – сказав Порошенко.

Рада ухвалила закон про державну мову: як голосували нардепиРада ухвалила закон про функціонування української мови. Його підтримали 278 народних депутатів, 38 виступили проти.

«Хотів би подякувати більшості російськомовних громадян за те, що із розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови. Я також, до речі, вивчив її вже в зрілому віці», – додав він.

За словами президента, робота над законом тривала декілька років і з нього прибрали каральні інспекції та структури, які б могли тиснути на бізнес, і тепер текст став «гармонійним і збалансованим».

Порошенко зазначив, що ухвалення закону свідомо винесли за рамки виборчої кампанії і пообіцяв підписати його, щойно він до нього надійде.

Раніше повідомлялося, що Верховна рада на пленарному засіданні 25 квітня ухвалила законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Нагадаємо, штрафи за порушення мовного закону відклали на три роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: