Заходи в День примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Читать на русском
Порошенко візьме участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які заплановані на 8-9 травня.
Фото «Слово і Діло».

Президент України Петро Порошенко відвідає події з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які заплановані на 8-9 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

Сьогодні, в середу, 8 травня, Порошенко візьме участь в акції «Перша хвилина миру» в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

А в четвер, 9 травня, о 9.00 президент покладе квіти до могили Невідомого солдата в парку Вічної слави.

Як відомо, 8 та 9 травня по всій території держави пройдуть масові заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За попередньою інформацією, у цих заходах планують взяти участь майже 220 тисяч осіб.

Нагадаємо, начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що організатори так званого маршу «безсмертного полку» подали заявку на участь близько 5 тисяч осіб в цій акції в столиці.

Глава МЗС України Павло Клімкін підтримав пропозицію письменника Андрія Куркова 9 травня вийти на вулиці з портретами загиблих за Україну на Донбасі, зниклих безвісти в окупованому Криму та політв’язнів, яких Росія тримає в тюрмах як альтернативу акції «безсмертний полк».

З 2015 року в Україні відзначається день перемоги над нацизмом 8 травня – в міжнародний День пам’яті та примирення. Ці акції проходять під гаслом «Ніколи знову».

З 2014 року національним символом пам’яті українців, загиблих у Другій світовій війні, є європейський та традиційний український знак – червоний мак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: