Парламент Молдови схвалив святкування 9 травня Дня Європи

Читать на русском
Парламент Молдови повторно проголосував за запровадження другої назви свята 9 травня – День Європи, президент Ігор Додон назвав рішення провокацією.

Парламент Молдови повторно проголосував за запровадження другої назви свята 9 травня – «День Європи», президент Ігор Додон назвав рішення провокацією.

Як повідомляє NewsMaker, відповідні поправки до Трудового кодексу схвалив парламент, пише «Слово і Діло».

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

Офіційно в Молдові вихідний день 9 травня називається «Днем Перемоги і пам'яті героїв, полеглих за незалежність Батьківщини». Згідно з поправками, свято має отримати другу назву – День Європи.

Відповідний закон депутати ухвалили ще в квітні минулого року, однак президент Ігор Додон повернув його до парламенту на повторний розгляд. У четвер депутати 55 голосами «за» повторно проголосували за проект, залишивши його без змін.

Додон назвав повторне голосування провокацією й оголосив, що в жодному разі не промульгує документ. Додон впевнений, що після парламентських виборів Молдова відзначатиме 9 травня лише одне свято.

«Я абсолютно впевнений, що до 9 травня наступного року в нас буде інший парламент та інший уряд, які відновлять на дату 9 травня єдине свято – День Перемоги», – написав молдовський президент.

Нагадаємо, 8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року.

Також відбуваються мітинги до 9 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: