Клімкін запропонував альтернативу акції «Безсмертний полк»

Читать на русском
Глава МЗС України прокоментував пропозицію письменника Андрія Куркова вийти на вулиці з портретами загиблих на Донбасі.

Глава МЗС України Павло Клімкін відповів на заклик телеканалу Інтер провести в Києві акцію «Ніхто не забутий. Ніщо не забуте», аналогічну до російської акції «Безсмертний полк».

Як пише «Слово і Діло», свою думку щодо цього Клімкін виклав у Facebook.

Чому акція «Безсмертний полк» стала безглуздою для самої РФ?Акція Безсмертний полк 9 травня 2018 року пройде в усіх великих містах і населених пунктах Росії, в тому числі в Москві. Оцінку дали експерти.

«Правильна ідея, повністю підтримую. Пропоную тоді вийти на вулиці також з портретами українців, закатованих за часів сталінських репресій. Це буде адекватна відповідь, для повноти картини в людському й історичному вимірі», - написав він, коментуючи пропозицію письменника Андрія Куркова вийти на вулиці з портретами загиблих на Донбасі, зниклих безвісти в окупованому Криму та політв'язнів, яких Росія тримає в тюрмах.

Нагадаємо, «Безсмертний полк» - громадська акція, яка проходить в Росії і низці інших країн 9 Травня. Її учасники йдуть колоною і несуть транспаранти з портретами своїх родичів, які брали участь у Великій Вітчизняній війні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня пам'яті і примирення 8 травня, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня та 75-й річниці вигнання нацистів із України 28 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: