САП допитала Парубія

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура допитала голову Верховної Ради Андрія Парубія у справі про нецільове використання коштів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура допитала голову Верховної Ради Андрія Парубія у справі про нецільове використання коштів.

Про це в середу, 8 травня, повідомив прес-секретар ВР Андрій Ковальов у Facebook, пише «Слово і Діло».

Парубій і відео з дорогого готелю: чи є тут прояв корупції та які мотиви НАБУНАБУ підозрює спікера ВР Андрія Парубія в можливому нецільовому використанні бюджетних коштів. Під час робочої поїздки спікер ВР перебував у п'ятизірковому готелі Intercontinental Doha в Катарі.

«Вчора в засобах масової інформації була поширена інформація, що нібито Національне антикорупційне бюро України зареєструвало кримінальне провадження проти Голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Голова Верховної Ради сьогодні невідкладно ініціював проведення допиту в цьому кримінальному провадженні та прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який веде цю справу», - повідомив Ковальов.

За його словами, під час допиту було з'ясовано, що справу порушено за заявою колишнього працівника Апарату Верховної Ради.

«Звільнений працівник Апарату Верховної Ради в своїй заяві стверджує, що підрозділ Апарату ВРУ, який був утворений в 2002 році, створювався незаконно», - додав спікер.

Ковальов зазначив, що Парубій не має відношення до створення ніяких підрозділів Верховної Ради, в тому числі і в 2002 році.

Також нагадаємо, в Раді не змогли зібрати підписи за відставку Парубія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: