Парубій і відео з дорогого готелю: чи є тут прояв корупції та які мотиви НАБУ

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Якщо делегація зупиняється в дорогому готелі, то, як правило, в сервіс послуг включене відвідування спорткомплексу та басейну. Це корупція? Радше дурість НАБУ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько.

«Якщо делегація зупинилася в готелі, в якому «все включено», то в таких готелях усі мають право на безкоштовне користування басейном та спортзалом. Усе залежить від класу готелю. Ба більше, протокольна служба передбачає певний рівень поселення. Виглядає ця ситуація з боку НАБУ вбого. Керівництво НАБУ вкотре виставляє себе карикатурними типами», – зазначив Цибулько.

На його думку, навряд чи з боку НАБУ це спроба натиснути на Парубія на тлі дискусій щодо дати інавгурації, мотиви можуть бути іншими.

«Зокрема, НАБУ не довело жодної справи до завершення за роки свого існування. При тому, що за цей час витрачені мільярдні кошти на них», – уточнив експерт.

Крім того, посол США в Україн Марі Йованович завершила свою місію, нагадав він.

«Це викликає нервозність у деяких антикорупціонерів, які за такої міжнародної підтримки насправді не зробили нічого для відновлення справедливості в країні», – пояснив політолог.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій ПарубійСпікер Верховної ради Андрій Парубій виконав трохи менш ніж половину своїх обіцянок. Ще 19 у нього залишаються в процесі.

Наразі Парубій просто зручний як суб’єкт для публічного осуду, щоб показати, що для НАБУ немає недоторканних, додав він.

«Однак насправді це піар, а не реальні дії. Тим більше в питанні виїздів не Парубій вирішує, де зупинятися. Є служби, що забезпечують перебування делегації в тому чи іншому місці, починаючи з посольства України», – резюмував Володимир Цибулько.

Як повідомляють ЗМІ, спікер ВР пребував у п'ятизірковому готелі Intercontinental Doha в Катарі, орієнтовна вартість проживання в якому становить 71,3 тисячі гривень за 7 ночей.

Раніше «Слово і Діло» писало, як працює спікер Верховної ради Андрій Парубій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: