Мей обговорила з міністрами варіант другого референдуму щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританія Тереза Мей провела таємне засідання, на якому засуджувалися можливі варіанти проведення повторного референдуму про вихід Британиии з ЄС.

Прем'єр-міністр Великобританія Тереза Мей провела таємне засідання, на якому засуджувалися можливі варіанти проведення повторного референдуму про вихід Британиии з ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Daily Telegraph.

Мей звинуватили в порушенні конфіденційності переговорів щодо BrexitМіністр фінансів тіньового кабінету лейбористів Джон Макдонелл повідомив, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей порушила умови переговорів, які веде її партія з парламентською опозицією щодо угоди Brexit.

Мей провела таємну зустріч з помічниками і міністрами, на якій обговорювалися можливі шляхи проведення другого референдуму щодо Brexit. Засідання пройшло напередодні зустрічі з лейбористами, на якій передбачається погодити міжпартійну угоду про умови виходу Великобританії зі складу Європейського союзу.

За даними газети, на секретній нараді вироблялися сценарії дій кабінету на той випадок, якщо уряд не зможе запобігти голосування в Палаті громад з повторного референдуму. Якщо консерватори і лейбористи не домовляться і Палата громад не підтримає новий план Мей, багато парламентарії будуть наполягати на тому, щоб винести питання про вихід з ЄС на повторне народне голосування, заявив міністр фінансів тіньового кабінету лейбористів Джон Макдоннелл.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів тіньового кабінету лейбористів Джон Макдонелл повідомив, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей порушила умови переговорів, які веде її партія з парламентської опозиції щодо угоди Brexit.

Також Мей готова продовжити членство Британії в Митному союзі ЄС після Brexit. За словами Мей, вона готова піти на поступки Лейбористської партії і продовжити членство в Митному союзі і після виходу Британії з Європейського союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: