У Таїланді коронували нового монарха Раму Х

Читать на русском
У Бангкоку в суботу, 4 травня, відбулася церемонія коронації короля Таїланду Маха Вачіралонгкорна (Рама Х).

У Бангкоку в суботу, 4 травня, відбулася церемонія коронації короля Таїланду Маха Вачіралонгкорна (Рама Х).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Рама Х сам поставив собі на голову Велику корону перемоги вагою 7,3 кг, оскільки за традицією це заборонено робити іншим, щоб не торкнутися голови короля і тим самим не осквернити її.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом Україна отримає безвіз з ТаїландомСказано 31 травня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Після цього головний брамін вручив Його Величності королівську золоту пластину із повним офіційним титулом, королівські регалії, стародавні ордени та інші атрибути найвищої влади.

«Я продовжу захищати і правити з праведністю на благо людей», - сказав новопризначений король.

Потім Рама Х здійнив помазання на королівський титул королеви Сутхіди. Разом вони очолили релігійну церемонію в тронному залі Амаріндра Вінічхая у Великому королівському палаці.

Пізніше король надасть аудієнцію членам королівської сім'ї, Таємної королівської ради і кабінету міністрів, а також високопосадовцям. Потім Рама Х відправиться до храму Смарагдового Будди, щоб оголосити себе королівським покровителем буддизму в Таїланді. Завершиться день церемонією прийняття королівської резиденції в Чакрабаті Биман. Суть ритуалу полягає в символічному заселенні в житло.

Рама X зійшов на престол 1 грудня 2016 року - на 50-й день після смерті свого батька Пуміпона Адульядета (Рами IX), що правив королівством протягом 70 років. За рішенням монарха церемонія коронації була відкладена.

Нагадаємо, з 14 квітня українці можуть подорожувати до Таїланду без віз.

Також нагадаємо, МЗС попереджало українців про наближення тропічного шторму в Таїланді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: