Південь Таїланду накрив потужний шторм

Читать на русском
Південь Таїланду охопив тропічний шторм Пабук, що приніс зливи та сильний вітер. Очікується, що він стане найпотужнішим у цьому регіоні за останні 30 років.
Bangkok Post

Південь Таїланду охопив тропічний шторм «Пабук», що приніс зливи та сильний вітер. Очікується, що він стане найпотужнішим у цьому регіоні за останні 30 років.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує ВВС.

Сніговий шторм у США, є загибліУ Сполучених Штатах через сніговий шторм в одній частині країни та потужні зливи в іншій - загинули щонайменше шестеро людей.

Шторм досяг провінції Накхонсітхаммарат вдень 4 січня, повідомляє місцева метеослужба.

Очікується, що негода рухатиметься через південь Таїланду й охопить популярні туристичні місця, зокрема острови Самуї, Тау та Пханган. Звідти вже поїхали тисячі туристів.

Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям утриматися від відвідання прибережних зон Таїланду через погіршення погоди.

Подорожувальники, які застрягли на Самуї, розповіли BBC, що там сильна злива, вітер і високі хвилі, час від часу виникають перебої з електропостачанням. Тим, хто лишився, рекомендують не виходити з приміщення.

У цю пору року в Сіамській затоці бувають шторми, але очікується, що Пабук стане найпотужнішим за останні 30 років. Хвилі сягатимуть п'яти метрів, прогнозують метеорологи.

Влада стверджує, що готова до негоди, що охопила регіони країни в розпал туристичного сезону.

За прогнозами синоптиків, шторм триватиме кілька днів. У метеослужбі Таїланду застерігають про повені, що можуть раптово статися через сильні зливи.

Очікується, що шторм послабить свою силу, прямуючи від Сіамської затоки до Андаманського моря.

Раніше МЗС попередило українців про наближення тропічного шторму в Таїланді.

Також стало відомо, що кількість жертв шторму на Філіппінах зросла до 85 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: