Безвіз із Таїландом ще не запрацював – посол

Читать на русском
Протягом найближчих тижнів тайська сторона проводитиме підготовчі заходи для втілення цього рішення в життя.

Незважаючи на запровадження тайським урядом рішення про скасування віз для українців, для набуття ним чинності потрібні певні заходи.

Про це повідомив посол України в Таїланді Андрій Бешта в мікроблозі Twitter у четвер, 22 листопада, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом Україна отримає безвіз з ТаїландомСказано 31 травня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Тривалий період переговорів приніс важливий результат: тайський уряд ухвалив рішення про скасування віз для українських туристів на термін до 30 діб. Протягом найближчих тижнів тайською стороною будуть виконуватися підготовчі заходи, необхідні для втілення цього рішення в життя», - написав посол.

У той же час, посольство України в Таїланді на своїй сторінці в Facebook уточнило, що конкретна дата початку роботи безвізу для українців, які подорожують до Таїланду, поки що невідома.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що Таїланд запровадив безвізовий режим для громадян України, які відвідують країну з туристичною метою, строком до 30 діб.

Наразі українцям, які подорожують у Таїланді, віза ставиться після прибуття в цю країну.

Нагадаємо, 15 листопада уряд Таїланду скасував консульський збір після прибуття для громадян України, котрий раніше становив $60.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: