Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв, що найближчим часом Україна отримає безвіз з Таїландом

31 травня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що найближчим часом Україна отримає безвіз з Таїландом. «Хочеш в Латинську Америку – будь ласка, відкрили вам безвіз. Хочеш в Катар, хочеш Кувейт. Найближчим часом буде Таїланд», – повідомив президент. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції президента України Петра Порошенка, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 31 травня 2018 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1733656-ukrayina-otrimaye-bezviz-sche-z-odniyeyu-krayinoyu
  • лист міністерства
  • https://thailand.mfa.gov.ua/ua/press-center/news/68772-tajsykij-uryad-skhvaliv-rishennya-pro-skasuvannya-vizovih-vimog-dlya-gromadyan-ukrajini
  • https://thailand.mfa.gov.ua/ua/press-center/news/68772-tajsykij-uryad-skhvaliv-rishennya-pro-skasuvannya-vizovih-vimog-dlya-gromadyan-ukrajini
  • http://thaiconsulate.kiev.ua/?page_id=212
  • https://www.unian.ua/tourism/news/10515768-vidsogodni-ukrajinci-mozhut-jizditi-v-tajiland-bez-viz.html

Результат

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України від 24 вересня 2018 року, МЗС вживаються заходи з метою запровадження безвізового режиму поїздок до Таїланду для українських туристів на термін до 30 діб, а також скасування візових вимог для короткострокових поїздок громадян України шляхом укладення двосторонньої угоди про взаємне скасування візових вимог.

22 листопада 2018 року тайський уряд схвалив рішення про скасування візових вимог для громадян України, що прибувають до Таїланду з туристичною метою на термін до 30 діб. Протягом найближчих тижнів тайською стороною будуть виконуватися підготовчі заходи, необхідні для втілення цього рішення у життя.

Станом на початок 2019 року процес введення безвізового режиму з Таїландом ще не завершений, точна дата його введення невідома. Враховуючи цю інформацію обіцянка отримує статус «не виконано».

14 квітня 2019 року безвіз з Таїландом запрацював.