Справа Труханова: САП просить перенести засідання

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура хоче переносу засідання у справі Одеського міського голови на кінець травня.
Геннадій Труханов та інші обвинуваченіфото: Михайло Штекель

Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову не з'явилася на судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших осіб у розтраті 185 млн грн і попросила переносу суду.

Про це в Twitter написав журналіст Михайло Штекель, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, прокурори подали заяву про перенесення суду на 25 травня, тобто після відпустки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Сам керівник САП потрібен для зміни обвинувального акту в цьому провадженні. Водночас, як пише журналіст, судді натякають на те, що прокурори навмисно затягують розгляд справи для скерування її до Вищого антикорупційного суду, збір суддів яких призначений на 7 травня.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

Також, за інформацією Штекеля, САП хоче перенести розгляду справи Труханова до Антикорупційного суду. Водночас захист вказує, що, за їх даними, цей суд запрацює не раніше вересня 2019 року.

«Головуючий суддя питає в обвинувачених, чи є взагалі сенс призначати наступне засідання, якщо 7 травня вперше зберуться судді Антикорупційного суду», – пише журналіст.

Наприкінці засідання судді вирішили звернутися до генерального прокурора, керівника САП, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, Вищої ради правосуддя та інших керівних структур, щоб ті оцінили дії прокурорів. Також вони призначили наступне судове засідання на 11 травня на 10:00.

Нагадаємо, Труханову підготували нове обвинувачення. Раніше НАБУ почало розслідувати відмову свідка від дачі показань у справі мера Одеси. Також САП викликала народного депутата Сергія Лещенка до суду у справі Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: