НАБУ розслідує відмову від надання свідчень у справі Труханова

Читать на русском
У Національному бюро відкрили справу на свідка, який відмовився свідчити в справі одеського міського голови.
Геннадій Труханов

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують відмову свідка і кримінальному провадженні за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших надавати свідчення в суді та під час слідства.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 5 квітня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, суд встановив, що у свідка, яка з'явилася на судове засідання 25 лютого, серед обвинувачених немає членів сім'ї чи близьких родичів. Також вона отримала й ознайомилася з пам'яткою про права і обов'язки свідка і їх роз'яснення не потребувала, а під час допиту не потребувала правової допомоги. Сама свідок заявила, що підстав відмовлятися від надання свідчень у суді не має. Також суд попередив її про відповідальність за завідомо неправдиві свідчення та за відмову від надавання свідчень, на що свідок вказала, що це їй зрозуміло. Суд при цьому привів її до присяги.

Так, у НАБУ повідомили, що 18 травня 2018 року свідок відмовилися від надіння свідчень під час слідства в справі мера Одеси на підставі статті 63 Конституції України. Проте, як встановили детективи, свідок не є членом сім'ї чи близьким родичем нікого з обвинувачених у кримінальному провадженні.

У зв'язку з цим детектив просив суд надати доступ до документів Малиновського районного суду міста Одеси, де слухається справа Труханова, а саме: журналу судового засідання від 25 лютого, протоколу цього судового засідання, його технічного запису, а також пам'ятки про права та обов'язки свідка з відміткою про її отримання вказаним свідком. Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують Труханова, його заступника Павла Вугельмана та інших осіб у розтраті 185 мільйонів гривень на покупку будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завищеними цінами.

Нагадаємо, САП скерувала справу Труханова до суду. Також САП викликала народного депутата Сергія Лещенка до суду у цій справі для дачі показань. Раніше в прокуратурі повідомили, що Одеська мерія не намагається повернути переплачені Трухановим мільйони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: