Порошенко та Лагард обговорили фінансову ситуацію в Україні

Читать на русском
Петро Порошенко провів телефонну розмову з Крістін Лагард, під час якої вони обговорили фінансову ситуацію в Україні та необхідність подальшої реалізації реформ.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, під час якої вони обговорили фінансову ситуацію в Україні та необхідність подальшої реалізації реформ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба президента України.

Україна очікує на транш МВФ у червніУкраїна в червні може отримати транш за програмою stand-by Міжнародного валютного фонду (МВФ).

«Глава Української держави подякував директору-розпоряднику МВФ за постійну підтримку реформ в Україні, які вже почали приносити позитивні результати і стимулювати економічне зростання», - повідомляє прес-служба.

Лагард відзначила макрофінансову стабільність в Україні й успішне функціонування банківської системи країни.

«Водночас висловлено стурбованість ситуацією навколо судових процесів в Україні з метою денаціоналізації ПриватБанку, що може поставити під загрозу фінансову стабільність держави», - йдеться в повідомленні.

Також Лагард наголосила на важливості забезпечення незалежності діяльності Національного банку України.

Директор-розпорядник МВФ запевнила в готовності розвивати співпрацю між Україною та МВФ, а також закликала продовжувати процес реформ на основі досягнень за останні п’ять років.

Нагадаємо, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: