МВФ відреагував на ситуацію з ПриватБанком

Читать на русском
Постійний представник Міжнародного валютного фонду Україні Йоста Люнгман зробив заяву після рішення суду, який визнав незаконним націоналізацію ПриватБанку.

Постійний представник Міжнародного валютного фонду Україні Йоста Люнгман зробив заяву після рішення суду, який визнав незаконним націоналізацію ПриватБанку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на текст заяви.

Суд скасував націоналізацію ПриватБанку. Чим це може загрожувати всім українцям?Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до НБУ та Кабміну щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку. В Нацбанку повідомили, що оскаржуватимуть це рішення.

Як зазначив представник МВФ, у 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і НБУ націоналізувати ПриватБанк, оскільки це був єдиний ефективний спосіб захистити вкладників і стабільність фінансової системи.

«І хоча це рішення вимагало 160 млрд грн українських платників податків на відновлення платоспроможності банку, воно забезпечило життєздатність ПриватБанку на довгу перспективу, врятувало кошти мільйонів українських громадян і зміцнило економічне самопочуття країни», - наголошується в документі.

МВФ підтримує реформу корпоративного управління ПриватБанку, який очолює незалежна наглядова рауа, і трансформацію бізнес-моделі банку, що вже позитивно позначилося на показниках та стійкості банківської системи в цілому.

«Важливо, щоб влада продовжувала свої зусилля щодо відшкодування втрат колишніми власниками і пов'язаними особами проблемних банків. Міжнародні партнери України будуть ретельно відслідковувати події в цій сфері», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, НБУ зазначає коливання на валютному ринку через ПриватБанку.

Також відзначимо, Порошенко просить порушити кримінальне провадження через рішення суду щодо ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: