У Зеленського просять узгоджувати ціну газу з МВФ

Читать на русском
У команді новообраного президента нагадали про проблеми в енергетичній сфері, але як їх вирішити - не сказали.

У команді новообраного президента Володимира Зеленського закликають Нафтогаз і Кабмін провести консультації з Міжнародним валютним фондом з приводу зниження цін на газ з 1 травня.

Про це передає «Слово і Діло».

Зниження цін на газ: чи піде на це МВФНафтогаз у квітні пропонує побутовим споживачам газ за ціною, на 2 відсотки нижчою від встановленої Кабміном, – по 8,38 грн за куб. м.

«Останні 4 місяці ціни на газ в Європі знижувалися, і зараз ціна газу для населення в Україні вища, ніж ціна газу на біржі в Європі. Тому ми закликаємо НАК Нафтогаз України і Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ і, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне зниження ціни газу для населення з 1 травня», - йдеться в заяві Зе! Команди в Facebook у середу, 24 квітня.

Також команда Зеленського нагадує, що Росія з 1 червня може обмежити поставки енергоресурсів в Україну, а з 1 січня Росією може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат і ризиків поставок газу.

«Ці виклики вимагають від нас ефективних, швидких дій і об'єднання зусиль», - сказано в заяві.

При цьому вирішення проблемних питань в енергетиці у Зеленського не пропонують.

Раніше повідомлялося, що Кабмін і Нафтогаз узгодили зменшення регульованої ціни на газ для населення на травень до 8247 грн за тисячу кубометрів.

Перед цим в Нафтогазі хотіли підняти ціну на газ з травня до 9,7 - 9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: