Окружний суд ухвалив нове рішення щодо ПриватБанку

Читать на русском
Зокрема, задоволено вимогу позивача в частині скасування рішення Національного банку, яким визначено перелік пов'язаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку про визначення переліку пов'язаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб.

Про це в п'ятницю, 19 квітня, повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

«Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку, яким повністю задовольнив позов підконтрольної колишньому акціонеру Приватбанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd», - йдеться в повідомленні.

Суд скасував націоналізацію ПриватБанку. Чим це може загрожувати всім українцям?Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до НБУ та Кабміну щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку. В Нацбанку повідомили, що оскаржуватимуть це рішення.

Зокрема, задоволено вимогу позивача в частині скасування рішення Національного банку, яким визначено перелік пов'язаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб. Саме це рішення Національного банку є одним з основних в процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

Під час цього процесу була проведена процедура «bail-in», яка полягає у обміні коштів пов'язаних із банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів. Рішення суду поки не набуло законної сили і найближчим часом буде оскаржене НБУ в апеляційному порядку.

Нагадаємо, в грудні 2016 року уряд України ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. На той момент його найбільшими акціонерами були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.   Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року розглянув позов Коломойського і визнав націоналізацію банку незаконною. НБУ і Мінфін мають намір подати апеляцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: