Стало відомо, скільки грошей мала приватизація вже принесла державі

Читать на русском
До реєстру з малою приватизацією додані 954 об'єкти. За 417 із них із сукупною стартовою вартістю 328 мільйонів гривень уже оголошені дати аукціонів.

В електронній системі ProZorro.Продажі із 17 серпня відбулися 74 успішних аукціони з продажу об'єктів малої приватизації, які принесли державі 85,6 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України на сторінці в Facebook у середу, 12 вересня.

За інформацією відомства, в середньому за кожен лот змагаються по три учасники. Успішних аукціонів, на яких є попит, – 77%. Початкова вартість у середньому зростає вдвічі.

«Як завжди, говоримо: конкуренція несе процвітання. Наприклад, вчора була справжня боротьба за нежитлове приміщення у Львові на вулиці Дорошенка (812 кв. м): 13 учасників і боротьба серед лідерів до останніх секунд аукціону. Як результат, Львівська міськрада отримає на 10 мільйонів гривень більше початкових 6,7 мільйона гривень», – зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з інформацією МЕРТ, станом на початок поточного тижня до реєстру з малою приватизацією додані 954 об'єкти, за 417 з них із сукупною стартовою вартістю 328 млн грн уже оголошені дати аукціонів.

Нагадаємо, 28 серпня відбувся перший аукціон із продажу об'єкта малої приватизації в системі Prozorro.Продажі. За його підсумками вартість нежитлового приміщення в Києві зросла майже в два з половиною рази – до 19,5 млн грн.

Раніше стало відомо про старт малої приватизації через ProZorro. Зокрема, ФДМ підписав договори з 18 авторизованими операторами електронної торгової системи ProZorro для продажу об'єктів малої приватизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: