Мала приватизація в Україні: назвали кількість об'єктів, що продаються

Читать на русском
Фонд державного майна України виставив на продаж уже 210 об'єктів малої приватизації сумарною стартовою вартістю понад 113 мільйонів гривень.

Фонд державного майна України виставив на продаж вже 210 об'єктів малої приватизації сумарною стартовою вартістю понад 113 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова ФДМ Віталій Трубаров.

«З дня оголошення про продаж у потенційного покупця є 30-35 днів на подачу документів, сплату гарантійного внеску, ознайомлення з об'єктом продажу, його технічним станом або фінансовою звітністю», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

При цьому на вересень заплановані майже 200 аукціонів з продажу об'єктів малої приватізації. Найбільша кількість об'єктів виставлена у Вінницькій, Полтавській і Львівській областях, але найдорожчі лоти розташовані в Запорізькій області.

Нагадаємо, що в Україні встановили нові правила приватизації майна.

Мала приватизація передбачає продаж понад 600 державних об'єктів вартістю не більш ніж 250 млн грн. ФДМ вже на 100% завершив внесення до бази ProZorro.Продажі понад 700 об'єктів малої приватизації.

Як відомо, держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн. Роком раніше держбюджет передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте отримано було лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,1 млрд грн ФДМ отримав за рахунок продажу блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіла в них контрольним пакетом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: