Супрун прокоментувала вплив соцмереж на психіку людей

Читать на русском
Супрун зазначає, що отримання лайків в соцмережах є одним із великих мотиваторів будь-якої діяльності людини.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає, що соцмережі мають як позитивний, так і негативний вплив на психічне здоров'я користувачів.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Супрун зазначає, що отримання лайків в соцмережах є одним із великих мотиваторів будь-якої діяльності людини. Лайки є основною причиною, чому люди розміщують публікації. Втім, не тільки з цієї причини. Багато людей шукають відчуття підтримки, коли публікують щось у соціальних мережах.

Вчені стверджують, що такі «винагороди» як лайк або коментар стимулюють вироблення дофаміну, зазначає чиновниця.

Однак Супрун посилається на думку експертів, які констатують, що соцмережі шкідливі для здоров'я. Зокрема, вони роблять людей самотніми. Дослідження показують, що кількість віртуальних друзів не підтверджує нашу соціалізованість і готовність спілкуватися, а іноді навпаки, це впливає на відчуття самотності в реальному житті.

Існує також безліч досліджень, які підтверджують негативний ефект від надмірного користування соцмережами. А саме з'являється додатковий стрес, підвищується відчуття тривоги, погіршується настрій і навіть виникає депресія. До негативних наслідків відносять і розвиток залежності, зниження самооцінки та порушення сну.

Що стосується психічного здоров'я, можна стверджувати з упевненістю, що спілкування в реальному житті, підтримка і відчуття близькості оффлайн мають більше переваг, пише Супрун. В. о. міністра охорони здоров'я підсумовує, що важливо і корисно бути поза зоною досяжності.

Вона радить встановлювати баланс для часу, який ви проводите в соціальних мережах і телефонах.

Раніше Супрун закликала українців вакцинуватися від сказу.

Також нагадаємо, Супрун порадила, як відвернути дітей від гаджетів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: