Суд підтвердив 5 позовів Коломойського до НБУ та ПриватБанку

Читать на русском
Господарський суд Києва підтвердив інформацію про те, що український олігарх Ігор Коломойський подав п’ять нових позовів до Національного банку і ПриватБанку.

Господарський суд Києва підтвердив інформацію про те, що український олігарх Ігор Коломойський подав п’ять нових позовів до Національного банку і ПриватБанку.

Про це йдеться у відповіді суду на запит Радіо Свобода.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб ПриватБанк був стабільнимСказано 18 квітня 2019 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначається, що Коломойський оскаржує п'ять кредитних договорів і свою поруку за ними. Підготовчі засідання у справах призначені на 10 травня, 16 травня, 22 травня (два засідання) і 23 травня.

Нагадаємо, до націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій ПриватБанку, Triantal Investments Ltd - 16,5748% акцій.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації ПриватБанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

19 квітня стало відомо про ще одне рішення суду на користь Коломойського у справі ПриватБанку.

Суд повністю задовольнив позов підконтрольної Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd щодо процедури примусової конвертації акцій в капітал банку при націоналізації.

20 квітня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування ПриватБанку, отриманими до входження держави в капітал.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: