Гонтарева назвала історію з ПриватБанком повним фіаско

Читать на русском
Ухвалені рішення щодо ПриватБанку на користь Коломойського екс-голова НБУ вважає фіаско судової системи.

Колишня голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева назвала рішення судів щодо ПриватБанку фіаско судової системи України.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала в коментарі Українським новинам.

Суд скасував націоналізацію ПриватБанку. Чи варто панікувати?НБУ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку. Чого чекати далі та чи є небезпека для клієнтів банку, обговорили з експертами.

«Ви ж розумієте, що це цілковите фіаско всієї нашої судової системи. Це може закреслити всі ті досягнення, які ми зробили за збіглі п'ять років в країні», - сказала вона.

За її словами, персональна гарантія Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування ПриватБанку «була розписана в деталях, де кожна буква була перевірена за законом».

При цьому Гонтарева нагадала, що про пов'язаних осіб був прийнятий у 2015 році закон, у якому визначено чіткі критерії пов'язаних осіб.

«А з приводу націоналізації, банк з дірою в $5,5 млрд - це просто нонсенс, про таке нема потреби говорити», - підсумувала екс-глава НБУ.

Як повідомлялося, буквально за тиждень суди ухвалили три рішення щодо ПриватБанку на користь Коломойського. У тому числі про незаконність націоналізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: