«Укроборонпром» підписав серію контрактів у Туреччині

Читать на русском
Українська сторона, зокрема, імпортує охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння.

У ході міжнародної виставки IDEF'19, що триває в Стамбулі, держпідприємство Спецтехноекспорт, що входить до складу Укроборонпрому, підписало серію контрактів з турецькою компанією Aselsan щодо поставок товарів військового призначення для потреб ЗСУ та інших підрозділів силовиків.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 2 травня, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Туреччина купує українські танкові ракетиНайближчими тижнями Україна почне поставки в Туреччину 120-мм стовбурних керованих ракет Конус.

Зокрема, українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для установки на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв'язку УКВ-діапазону.

Підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємовідносин з Aselsan. Турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв'язку УКХ-діапазону для Збройних Сил України, а Спецтехноекспорт виконує низку експортних поставок військової продукції українського виробництва для Aselsan.

Також в 2018 році між підприємствами було укладено перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв'язку. Тому, крім зустрічної торгівлі, за якої Aselsan закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає Україні технологію шифрування радіозв'язку, систему управління боєм і створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв'язку.

Раніше повідомлялося, що в Україні фінансування оборонки збільшилося в 100 разів за останні роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: