«Укроборонпром» починає виробництво автоматичних гармат

Читать на русском
Створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити ефективність і швидкість виробництва.

Державний концерн «Укроборонпром» створює замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрома».

Президент внесе до ВР законопроект про реформування «Укроборонпрому»Законопроект про реформування державного концерну Укроборонпром буде внесено президентом у Верховну раду та позначено як невідкладний до розгляду.

Зазначено, що ДП «Завод точної механіки» буде приєднано до ДП «Конструкторське бюро артилерійського озброєння». Таке рішення було прийнято з метою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат і зниження адміністративних витрат на підприємствах.

Повідомляється, що створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити ефективність і швидкість виробництва. Крім того, скорочення управлінського ланки дозволить спрямувати зекономлені кошти на оновлення виробничих потужностей і підвищення заробітної плати працівників.

Об'єднання підприємств дозволить прискорити процеси створення новітнього зброї. Зокрема мова йде про розробку перспективних 30-мм і 40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Ці автоматичні гармати призначені для озброєння вже існуючих зразків бронетехніки, таких як БТР-3 і БТР-4.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення», в якому йдеться про аудит «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: