Туреччина купує українські танкові ракети

Читать на русском
Найближчими тижнями Україна почне поставки в Туреччину 120-мм стовбурних керованих ракет Конус.

Найближчими тижнями Україна почне поставки в Туреччину 120-мм стовбурних керованих ракет «Конус».

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 1 травня, повідомляє прес-служба держпідприємства Спецтехноекспорт, що входить до складу Укроборонпрому.

«Укроборонпром» представив нову БТРЗавдяки змінам у передній частині броньованої машини, а також її технологічному рішенню відповідно до останніх тенденцій бронетехніки НАТО, вдалося досягти принципово нового рівня захисту БТР-4.

Відповідний контракт сьогодні був підписаний з турецькою держкорпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (МКЕК) у рамках Міжнародної оборонної виставки ІDEF-2019 у Стамбулі.

«Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120-мм керованих ракет Конус і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом, в результаті часткового трансферу технологій, українські керовані ракети будуть виготовлятися на потужностях MKEK», - йдеться в повідомленні.

Парафування договору дозволило узгодити питання вартості і строків поставок, а також - інші умови реалізації домовленостей.

«Завершення процедури підписання і початок виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні», - вказали в компанії.

Раніше в Спецтехноекспорті повідомляли, що Україна експортує 100-мм снаряди для БМП-3.

Керована ракета «Конус» розроблена конструкторським бюро ЛУЧ для стрільби з танкових гармат калібру НАТО - 120 мм, здатна вражати ціль на відстані 5 км. Це значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.

Як відомо, в Україні цьогоріч почнеться будівництво ракетного катера, який буде озброєний протикорабельними крилатими ракетами «Нептун».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: