Кривонос розповів про цілі ліквідації «Укроборонпрому»

Читать на русском
Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що замість «Укроборонпрому» після його ліквідації буде створений новий державний орган.

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що замість «Укроборонпрому» після його ліквідації буде створений новий державний орган.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, пише «Слово і Діло».

Не вихлюпнути з водою дитину: до чого призведе ліквідація «Укроборонпрому»Проста ліквідація Укроборонпрому може стати лише напівзаходом у реформі оборонно-промислового комплексу.

«Замість держконцерну «Укроборонпром» буде створено окремий державний орган із розширеними повноваженнями, якому будуть підпорядковані підприємства-учасники концерну», - розповів Кривонос.

Він висловив упевненість, що реформа дозволить знизити корупційні ризики в ОПК, а також ліквідує велику кількість існуючих фірм-«прокладок».

Також Кривонос нагадав, що «Укроборонпром» був створений із ініціативи екс-президента України Віктора Януковича «для більш простого контролю за всіма фінансовими потоками, які йшли через підприємства ОПК». Саме тому необхідно «знищити стару систему управління», в той час як підприємства, котрі працюють прозоро і ефективно, продовжать існувати.

Крім того, Кривонос підкреслив, що законопроект про ліквідацію «Укроборонпрому» передбачає підвищення рівня прозорості державного оборонного замовлення.

Раніше в РНБО назвали вартість міжнародного аудиту «Укроборонпрому».

Також нагадаємо, «Укроборонпром» представив нову БТР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: