Кабмін схвалив поліграф для перевірки чиновників «Укроборонпрому»

Читать на русском
Уряд схвалив доопрацьований план реформування ОПК і підвищення рівня прозорості виконання оборонного держзамовлення.

Кабінет міністрів України в понеділок, 8 квітня, схвалив введення додаткових заходів для виявлення корупції на державних підприємствах і в акціонерних товариствах із часткою держави понад 50%.

Про це повідомляє прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що уряд сьогодні схвалив доопрацьований план реформування ОПК і підвищення рівня прозорості виконання оборонного держзамовлення.

«Ідеться, зокрема, про можливість використання спеціальних пристроїв - поліграфів - для проведення таких перевірок», - зазначено в повідомленні Кабміну.

Зокрема, пропонується залучення фахівців країн-партнерів України до роботи наглядової ради Укроборонпрому, проведення ревізії структури оборонно-промислового комплексу, аудит концерну за участю міжнародних експертів.

Раніше Петро Порошенко доручив Кабміну перевірити керівництво всього концерну Укроборонпром на поліграфі.

Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми розкрадань в оборонному комплексі є екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор із другом та директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів. На сьогодні відкрито кілька кримінальних справ, затримано кількох чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: