У Конгресі США засудили указ Путіна про паспорти

Читать на русском
Американські сенатори і конгресмени розкритикували рішення Москви спростити отримання громадянства жителям ЛНР і ДНР.

В обох палатах Конгресу США засудили рішення президента Росії Володимира Путіна щодо спрощеної видачі російських паспортів українським громадянам на території підконтрольної «ЛДНР».

Про це 26 квітня повідомило посольство України в США у Facebook, пише «Слово і Діло».

З відповідними заявами виступили сенатори і конгресмени.

Голова комітету з питань збройних сил Сенату, сенатор-республіканець Джим Інхоф назвав указ російського лідера «ще одним зухвалим нападом на український суверенітет».

«Сполучені Штати повинні продовжити підтримувати Україну і підвищити ціну Росії Путіна за її агресію», - підкреслив Інхоф.

Співголова сенатського українського кокусу, сенатор-республіканець Роб Портман заявив, що відповідні дії з боку Росії є її спробою легітимізувати окупацію територій Донбасу.

«Ці території є частиною України, а не Росії», - вказав він.

Також голова Комітету у закордонних справах Палати представників, конгресмен Еліот Енгель закликав владу РФ скасувати «паспортний указ».

«Я закликаю владу Росії скасувати це провокаційне рішення. Путін повинен визнати суверенітет України і поважати її територіальну цілісність», - зазначив політик.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України. Він заявив, що його рішення має суто гуманітарний характер.

Через ситуацію, що склалася, Україна скликала засідання Радбезу ООН.

Рішення РФ розкритикували спецпредставник США по Україні Курт Волкер, американське посольство і Держдепартамент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: