У Зеленського прокоментували «паспортний» указ

Читать на русском
Представник новообраного президента заявив, що мир на Донбасі має відбутися на умовах України.

Спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков назвав указ президента РФ Володимира Путіна про спрощення видачі паспортів РФ жителям «ЛДНР» фактичним зізнанням Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у п'ятницю, 26 квітня, в ефірі 112 Україна.

Червоні «прапорці» для Зеленського: що стоїть за указом Путіна про видачу паспортів жителям «Л/ДНР»Видача російських паспортів у ДНР і ЛНР – це інструмент примусу України до виконання Мінських угод.

«Фактично, це зізнання РФ. Якщо по Криму - вони говорили, що окупували його (вони цю анексію називають поверненням до батьківщини), то на сьогоднішній момент - процедурою зі спрощення процедури отримання російського громадянства - вони підтверджують, що вони є країною-агресором у цьому процесі», - заявив Разумков.

Він також зазначив, що не мають рішення щодо закінчення війни на Донбасі, однак підкреслив, що мир має наступити на умовах України.

«На жаль, методу, як завтра закінчити війну, немає ні в кого. Але є розуміння, як потрібно йти для того, щоб цей мир настав. І мир повинен наступити на умовах України. Якщо піти за принципом і тими пропозиціями, які лунають від Росії, то можна було б, напевно, прийти до цього миру, але я думаю, що ні одному патріотові цієї країни такий шлях неприйнятний», - заявив Разумков.

Тим часом сам Зеленський повідомив, що полетів до Туреччини.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської і Донецької областей України. Він заявив, що його рішення має суто гуманітарний характер.

Чинний президент України Петро Порошенко назвав це рішення Путіна спробою легітимізації присутності Росії на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: