У НБУ назвали «стелю» зростання української економіки

Читать на русском
Наразі економіка не здатна зрости більше, ніж на 3,5%. При цьому зростання вище 3% може бути загрозою, говорить заступник голови НБУ.

На сьогоднішній день економіка України здатна зрости максимум на 3,5%.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб в інтерв'ю Liga.net, опублікованому в понеділок, 29 квітня.

«Економіка буде розвиватися меншими темпами, ніж в 2018 році. Зростання сповільниться з 3,3% до 2,5%. Але це незначні зміни. Україна продовжить виходити з тої жорсткої кризи, яка була в 2014-15 роках», - сказав чиновник.

Він зазначив, що передумовами розвитку економіки є детінізація і структурні реформи. «Вони навряд чи дадуть стрибок від 3% відразу до 10%. Але якщо говорити про сьогоднішню економічну модель, то 3,5% зростання - наш максимум», - уточнив Сологуб.

На питання про те, що 3-3,2% зростання - це екзистенційна загроза для України, заступник голови НБУ відповів: «Так. Але не в короткостроковій перспективі, а в середньостроковій».

Як повідомлялося, в 2015-2018 роках зростання валового внутрішнього продукту України склало 8,4%.

За перші два місяці 2019 року зростання ВВП України в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 1,2%.

Як відомо, в 2018 році зростання економіки України прискорилося до 3,3% з 2,5% в 2017 році і побило рекорд за сім років. Водночас очікується, що в 2019 році зростання ВВП знову сповільниться до 2,5%. При цьому держбюджет-2019 побудований на прогнозі зростання економіки на 3%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: